Hankinta
Hesburgerin vakiovalikoimaan kuuluu kymmeniä tuotteita, jotka rakentuvat reilusta sadasta eri elintarvikeraaka-aineesta. Jokaisen yksittäisen raaka-aineen toimitusketjun valvonta alkutuotantoon saakka on vaikeaa, ja se perustuu tarkkaan määriteltyihin vaatimuksiin ja tavarantoimittajien sitoumuksiin niiden noudattamisesta.
Hesburgerin hankinta tehdään keskitetysti. Tuotekehitysvaiheessa Hesburgerilla testataan aina eri raaka-ainevaihtoehtoja. Raaka-aineiden valintaan vaikuttavat monet asiat, kuten maku, laatu, saatavuus, kotimaisuus, hinta sekä toimitusvarmuus. Näiden kriteerien perusteella valitaan Hesburgerille parhaiten soveltuva raaka-aine. Samoilta tavarantoimittajilta pyritään hankkimaan useampia eri raaka-aineita, mikä edesauttaa auditointia ja hankintaketjun valvontaa sekä helpottaa esimerkiksi hiilijalanjäljen pienentämistä.
Hesburgerin eettiset periaatteet koskevat myös hankintaketjua. Tavaran- ja palveluntoimittajilta edellytetään sitoutumista Hesburgerin eettisiin periaatteisiin ja niiden toteutumista valvotaan auditointikäyntien yhteydessä.
Hesburger kertoo avoimesti kaikki käyttämänsä tavarantoimittajat. Tiedot raaka-aineiden valmistajista sekä lihan ja kasvisten alkuperämaista ovat saatavilla ravintoloista ja Hesburgerin verkkosivuilta. Hesburger hankkii elintarvikeraaka-aineiden ohella myös paljon materiaaleja ja palveluita.
Hesburger arvostaa erityisesti sitoutumista aitoon kumppanuuteen ja pitkään yhteistyöhön.
"Hesburger voisi erottautua ostoketjujen läpinäkyvyydellä ja selvittämisellä."
Poimittu sidosryhmäkyselyn avoimista vastauksista